USB mode

Overige ››
Parent Previous Next

Met de USB mode kunt u WinBank vanaf een USB stick draaien, zonder dat er sporen op de gebruikte PC achter gelaten worden. Om van deze mode gebruik te maken moet u WinBank opstarten met de optie /USB op de commandline. In de WinBank folder vindt u een batch file die dit automatisch voor u doet. Als u in deze batch file de %1 string vervangt door de naam van uw boekhouding kunt u WinBank in USB mode starten en direct uw boekhouding openen.

Doordat WinBank niets in het register opslaat worden bepaalde instellingen niet onthouden. Een daarvan is de laatst geopende boekhouding.

Let op: Het draaien vanaf een USB stick kan vooral bij het openen en opslaan traag verlopen. Dit komt omdat een USB stick veel trager is dan een harddisk. Tijdens het gebruik is er geen probleem omdat de boekhouding op dat moment in het geheugen van de PC zit.

Waarschuwing: Verwijder de USB stick niet tijdens het gebruik van WinBank of tijdens het opslaan. Dit kan resulteren in een corrupte boekhouding. Gebruik voor het verwijderen van de USB stick de daarvoor bedoelde speciale Windows functie.