Automatisch importeerbestanden detecteren

Parent Previous Next

Vanaf versie 3.9.0 kan WinBank ook automatisch alle nieuwe importeerbestanden uit een opgegeven directory detecteren en laden.

Dit mogen meerdere bestanden zijn van 1 bank of van meerdere banken.

Plaatst u een ZIP bestand in de directory, dan zal WinBank deze uitpakken en alle bestanden in het ZIP bestand importeren.

De controle op nieuwe importeerbestanden vindt plaats tijdens het openen van de boekhouding en bij het openen van het Importeren scherm.

Deze optie activeert u op Importeerbestanden-Tab van het Info blok van het Importeren scherm

WinBank zoekt in de opgegeven directory naar importeerbestanden met een datum na de laatste voltooide import.

Deze datum kunt u eventueel aanpassen indien u bestanden opnieuw wilt importeren. Klik na het veranderen van de datum op de Importeerbestanden opnieuw laden button.

In de tabel ziet u de bestanden in de importeren directory. De tabel toont ook de bestandsdatum+tijd, het herkende importeerformaat en het aantal overschrijvingen in het bestand.

Rood weergegeven bestanden zijn ouder dan de Laatste import datum of worden niet herkend. Deze bestanden worden niet geïmporteerd.

WinBank zoekt alleen naar bestanden met de volgende extensies: '.TXT','.TAB','.CSV','.ASC','.QIF' of '.STA'

Heeft u meerdere boekhoudingen en wilt u voor al deze boekhoudingen de importeerbestanden automatische detecteren, dan moet in in de opgegeven directory subdirectories maken met de naam van uw boekhoudingen. Dus voor het WBVoorbeeld.WBD bestand moet u in het hierboven getoonde voorbeeld, een D:\Documents\MyWinBank\Import\WBVoorbeeld directory aanmaken en daarin de importeerbestanden voor de WBVoorbeeld boekhouding plaatsen.

Het importeren scherm zal nu alle overschrijvingen uit alle bestanden weergeven. De importeerbalk bevat dus alle overschrijvingen. Wilt u weten uit welk bestand de weergegeven overschrijving komt, kijk dan op de Bestandsinfo-Tab van het info blok.