Overschrijvingen wijzigen

Parent Previous Next

Aangemaakte of geïmporteerde overschrijvingen kunt u wijzigen in de verschillende overschrijvingenlijsten.

Om 1 overschrijving te wijzigen zoekt u de te wijzigen overschrijving op in de overschrijvingenlijst. Dubbelklik op de regel met de overschrijving of selecteer de regel en klik op <ENTER> of de Wijzigen button in de Overschrijvingen-Tab. Nu word het "Wijzig overschrijving" scherm geopend, welke hetzelfde werkt als het "Nieuwe overschrijving" scherm.

Om meerdere overschrijvingen te wijzigen, selecteert u de te wijzigen overschrijvingen in de lijst en klikt op de Wijzigen button in de Overschrijvingen-Tab (Zie werken met tabellen voor meer informatie over het selecteren van meerdere rijen). Na elkaar wordt nu voor elke geselecteerde overschrijving het "Wijzig overschrijving" geopend. U kunt dit proces beëindigen door in het Wijzig Overschrijving scherm op de "Stop Wijzig Overschrijvingen" button te klikken.

Om 1 veld van meerdere overschrijvingen tegelijk te wijzigen gebruikt u de Veld Wijzigen functie op de Overschrijvingen-Tab. Selecteer eerst alle te wijzigen overschrijvingen. Kies vervolgens in de drop-down box boven de Veld wijzigen button voor het te veranderen veld. U kunt kiezen uit:

Klik nu op de Veld wijzigen button. Vervolgens wordt een scherm geopend waarin u kunt kiezen voor een nieuwe waarde voor het desbetreffende veld.Na alle wijzigingen wordt de tabel opnieuw gevuld. Overschrijvingen kunnen uit de lijst verdwijnen als ze na de wijziging niet meer van toepassing zijn voor de gekozen lijst.

Deze functie heeft een 1-staps undo functie. D.w.z. dat u 1 Veld wijzigen actie ongedaan kan maken. De hint van de UNDO button laat zien welke wijziging teruggedraaid wordt. Een PopUp scherm zal om een bevestiging vragen. De Undo functie werkt niet voor toekomstige overschrijvingen.

Let op: Bij het afsluiten van de overschrijvingenlijst wordt de UNDO buffer gewist. U kunt dus niet terug gaan naar de overschrijvingenlijst om een actie later ongedaan te maken.

Opmerking: Koersen, kosten en aantallen van Beleggingsfonds overschrijvingen kunnen alleen via het "Wijzig overschrijving" scherm gewijzigd worden.

TIP: Gebruik de meest geschikte overschrijvingenlijst voor het wijzigen van grote groepen overschrijvingen. Zo zijn er overschrijvingenlijsten per bron, groep, relatie en code. Ook selecties en de zoek omschrijving en zoek overschrijving opdrachten resulteren in een overschrijvingenlijst.  Gebruik b.v. de Relatie overschrijvingenlijst als u de relatie van een groep overschrijvingen wilt wijzigen. Gebruik dan <CTRL A> om alle overschrijvingen te selecteren.