Toekomstige overschrijvingen

Parent Previous Next

Met toekomstige overschrijvingen kunt u alvast geld reserveren voor toekomstige uitgaven of inkomsten. U maakt een toekomstige overschrijving aan door in het overschrijvingenscherm een datum in de toekomst te kiezen of door de "Toekomstige overschrijving" checkbox aan te vinken. 


Toekomstige overschrijvingen worden niet automatisch uitgevoerd. U kunt een toekomstige overschrijving zelf uitvoeren en definitief maken door deze in het overschrijvingenscherm te selecteren (dubbelklikken). De gegevens worden dan in het overschrijvingenscherm ingevuld met de huidige datum als datum. Als een toekomstige overschrijving over datum is (datum ligt in het verleden) wordt deze ook in het "Uit te voeren toekomstige en automatische overschrijvingen" scherm getoond bij het openen van uw boekhouding. Deze functie is uit te schakelen in het algemene instellingen scherm.


In de Saldo voorspeller kunt u zien wat het gevolg van een toekomstige overschrijving op het saldo van een bron of groep is in de toekomst is. Dit is bijvoorbeeld handig bij grote aankopen. U kunt dan zien of uw saldo in de toekomst negatief wordt en maatregelen nemen.


Toekomstige overschrijvingen kunt u wijzigen of verwijderen in de Saldo voorspeller, de Bron overschrijvingenlijst of het Toekomstige overschrijvingen scherm.U kunt toekomstige overschrijvingen ook als geheugensteuntje gebruiken. Zodra de toekomstige overschrijving over datum is wordt deze in het "Uit te voeren toekomstige en automatische overschrijvingen" scherm getoond bij het openen van uw boekhouding. Op deze manier kunt u zich zelf helpen herinneren dat u de overschrijving nog moet uitvoeren.


Hulpfile voor WinBank versie 3.0           © 2023 LVTSoftware - WinBank Website