Backup bestanden

Parent Previous Next

WinBank maakt bij het openen van uw boekhouding altijd een backup bestand aan. Dit bestand wordt weggeschreven in de Backup directory, welke in te stellen is op het directories tabblad van het Algemene instellingen scherm. De backup heeft als naam "BoekhoudingNaam_Backup1.WBU".

De oude Backup1 wordt hernoemd tot  "BoekhoudingNaam_Backup2.WBU", maar alleen als backup2 minstens 7 dagen ouder is dan backup1. Dit om te voorkomen dat een fout in de boekhouding te snel in backup2 terecht komt.

WinBank backup bestanden (WBU) kunt u vanuit de windows verkenner (explorer) openen met WinBank. Ook kunt u de backups openen via de Bestand-Tab in het Hoofdscherm. Een geopende backup kan niet als WBU opgeslagen worden. Daarom zal WinBank tijdens het afsluiten of tijdens het opslaan vragen om een nieuwe naam.

Indien ingeschakeld in het Algemene Instellingen scherm, kan WinBank ook x-maandelijkse backups maken. Deze worden opgeslagen met als naam "BoekhoudingNaam mmm-jjjj.WBU" (mmm: korte maandnotatie, jjjj: jaartal). Zodra het tijd is voor een nieuwe backup zal WinBank hiervoor een scherm openen tijdens het opstarten. Standaard is de Backup directory geselecteerd. U wordt echter aangeraden deze backup te maken op een extern medium/2e harde schijf.

U kunt ook tussendoor ook zelf een backup maken. Ga hiervoor in de Bestand-Tab naar Backup maken. WinBank zal nu een backup aanmaken met als naam "BoekhoudingNaam dd-mm-jjjj.WBU"  (dd: datum in cijfers, mm: maand in cijfers, jjjj: jaar)