Bestand-Tab

Parent Previous Next

Via de Bestand-Tab kunt u nieuwe boekhoudingen aanmaken, openen of opslaan. Ook kunt u het wachtwoord wijzigen of backups maken.

Openen...

Open een bestaande WinBank boekhouding.

Met het bovenste deel van de Openen button opent u de standaard bestand openen dialoog.

Het onderste deel van de button opent een popup-menu met daarin de Recente bestandenlijst.

Als een bestand niet meer bestaat, wordt dit bestand uit de lijst verwijderd

In het opstartscherm van WinBank kunt u ook aangeven dat u altijd verder wilt gaan met de laatst geopende boekhouding:

Ziet u het opstart niet, activeer deze dan op de Algemeen-Tab van het instellingen scherm

Opslaan

Slaat de huidige boekhouding op onder de huidige naam.

(In het geval van een nieuwe boekhouding wordt er om een nieuwe bestandsnaam en wachtwoord gevraagd).

Opslaan als...

Vraagt onder welke naam de huidige boekhouding opgeslagen moet worden (hiermee kunt u dus ook een backup maken).

Sluiten zonder opslaan

Standaard slaat WinBank de huidige boekhouding op als u het programma verlaat. Hebt u een wijziging doorgevoerd die u niet wilt bewaren, gebruik dan deze functie.

Nieuw

Een nieuwe boekhouding aanmaken

Wizard

Start de WinBank Nieuwe Boekhouding Wizard waarmee u snel een nieuwe (basis)boekhouding aan kunt maken

Wachtwoord wijzigen

U kunt een boekhouding beveiligen met een wachtwoord. Met behulp van dit wachtwoord wordt het bestand gescrambled zodat het alleen in WinBank en na het invoeren van het juiste wachtwoord gelezen kan worden. U kunt het wachtwoord verwijderen door op "Geen wachtwoord" te klikken.

Backup maken

Hiermee maakt u een Backup van de huidige boekhouding.

Backup openen

Hiermee kunt u een Back-up openen.

Boekhouding eigenschappen

Hiermee opent u een scherm met enkele gegevens over het geopende bestand.