Importeer voorbeeld

Parent Previous Next

Hieronder ziet u een voorbeeld van het aanpassen van de importeerregels zodat WinBank de juiste bron herkentHieronder ziet u dat WinBank de VanBron goed herkend heeft. Dit doet WinBank aan de hand van het bankrekeningnummer in het importbestand.

Heeft WinBank de bankrekening-bron niet herkend, vul dan het bankrekening nummer in in het bron wijzigen scherm


WInBank heeft ook de NaarBron niet herkend (1). Geen enkele bron heeft een score opgeleverd (2), dus WinBank geeft een ? weer bij NaarBron


Opmerking: ziet u hier geen scores bij (2), zet dan bij de Importeeropties de optie: "Automatische bronherkenning Score mode" aan. De score mode is flexibeler en wordt daarom gebruikt.
Het gaat in dit voorbeeld om de betaling van de premie voor een autoverzekering. Dus u wilt dat de bron autoverzekering automatisch herkend wordt.


Ga hiervoor naar de tab Importeerlabels (1)

Selecteer de bron Autoverzekering (2)

Klik op de Tegenrekeningnummer button (3), dit kopieert het geïmporteerde rekeningnummer (van de FBTO in dit geval) naar het rekeningnummer veld van de bron Autoverzekering.

Als u nu op de V button klikt (5), dan slaat WinBank de wijzigingen op en past de nieuwe importeerregels toe. U zult nu zien dat de bron Autoverzekering geselecteerd wordt.

U kunt als extra ook nog de importeerlabel FBTO aan de importeerlabel-lijst toevoegen (6).
Als u nu naar de Bron-herkenning tab gaat (1), ziet u waarom WinBank nu de Autoverzekering bron heeft geselecteerd.

Autoverzekering heeft 100 punten gekregen voor een goed rekeningnummer + 35 punten voor een herkende relatie (FBTO) + 10 punten voor een goed importeerlabel, want FBTO staat ook in de omschrijving.

Totaal geeft dit 145 punten
Nadat u de autoverzekering overschrijving heeft geïmporteerd verschijnt de volgende overschrijving.


In dit voorbeeld de premie voor de Woonverzekering (1). Toevallig ;-) ook bij de FBTO

Nu herkent WinBank foutief de Autoverzekering bron (2) omdat deze afschrijving ook naar de FBTO gaat en nu dus het bankrekeningnummer van de FBTO herkent (3)
Om dit te corrigeren gaat u weer naar de importeerlabels-tab (1)

Selecteer de bron Woning verzekeringen (2)

Klik op de Tegenrekeningnummer button (4) om het geïmporteerde rekeningnummer van de FBTO te kopiëren naar de Woning verzekeringen bron

Vul bij de importeerlabels FBTO en Woonverzekering in (5) (beide staan in de omschrijving van de geïmporteerde overschrijving)

en klik op de V button (6), om de wijzigingen op te slaan en de nieuwe regels toe te passen.

Nu wordt de Woning verzekeringen bron automatisch geselecteerd
Op de Bron-herkenning kunt u zien waarom WinBank nu de Woning verzekeringen bron selecteert en niet de Autoverzekering bron.

Dit komt omdat Woning verzekeringen 155 punten scoort t.o.v. 145 voor de bron autoverzekering. Dit verschil komt door de 10 extra punten voor de importeerlabel Woonverzekering, die de bron autoverzekering niet heeft
De volgende keer dat u de autoverzekering premie afschrijving importeert, zal WinBank de autoverzekering bron of de Woning verzekeringen bron selecteren.

Welke is onzeker omdat ze dezelfde score van 145 zullen hebben

Om ervoor te zorgen dat WinBank dan altijd de autoverzekering bron selecteert, kunt u bij de importeerlabels van de bron autoverzekering ook nog de importeerlabel Autoverzekering toevoegen (1)


Opmerking: U zult zich afvragen waarom bij (1) Autoverzekeri staat i.p.v. Autoverzekering. Dit komt omdat in de geïmporteerde omschrijving Autoverzekeri ng staat. Dit is een erfenis van de oude banksystemen, waarbij regels op de afschriften een beperkt aantal karakters aan konden en dan verder gingen op de volgende regel wat nu nog tot gevolg heeft dat er een spatie ingevoegd wordt. Kijk dus altijd goed naar de letterlijke tekst in de omschrijving.

Als u nu weer op de bron-herkenning tab kijkt ziet u dat de bron Autoverzekering wint met 10 punten door de importeerlabel AutoverzekeriWilt u meer weten over geavanceerde importeerlabel opties klik dan hier


Hulpfile voor WinBank versie 3.0           © 2023 LVTSoftware - WinBank Website