KNMI data

Parent Previous Next

Op de KNMI data tab van het Algemene instellingen scherm kunt u aangeven of en hoe u de weer gegevens op wilt halen.

De gegevens zijn verdeeld over 2 gecomprimeerde bestanden. Het eerste bestand bevat de gegevens van 1980 t/m 2010. Dit bestand hoeft u maar 1 keer te downloaden. Het tweede bestand bevat de gegevens vanaf 1 januari 2011. Dit bestand wordt maandelijks bijgewerkt. U kunt aangeven of u deze maandelijks automatisch wilt downloaden. Beide bestanden staan op de WinBank homepage.

Let Op! WinBank moet toegang hebben tot het Internet. Heeft u problemen met het downloaden, controleer dan eerst of de WinBank homepage bereikbaar is en controleer ook uw firewall instellingen.

Beide bestanden bevatten de dagelijkse temperatuur-, wind- en zonneschijn-gemiddelden van alle weerstations van de KNMI. U kunt zelf het dichtstbijzijnde weerstation selecteren. Niet alle weerstation registreren alle weergegevens. Met de testgrafiek kunt u controleren of het binnenhalen van de gegevens geslaagd is en of het door u geselecteerde weerstation alle gegevens registreert.

De gemiddelde weergegevens worden gebruikt in het Brandstof verbruik auto overzicht en in het Gas, elektra en waterverbruik overzicht.