Buttons en Werkblad

Parent Previous Next

Op de "Buttons en Werkblad" tab van het Algemene instellingen scherm kunt u het uiterlijk van de buttons en het werkblad per boekjaar instellen.

Links kunt u kiezen uit 3 buttonstijlen en 4 subbuttonstijlen. Zie de plaatjes hieronder voor een voorbeeld. Alle combinaties zijn toegestaan.

graphic   graphic

graphic graphic

In de dropdown boxen in het midden kunt u de volgende kleuren en fonts wijzigen. Kies eerst het te wijzigen item en klik daarna op de wijzig button

Kleur:

Font:

Voor de items gemarkeerd met een * kunt u aangeven of de wijzigingen alleen van toepassing zijn op de nieuwe buttons of dat u ze direct wilt invoeren voor alle buttons in het geselecteerde boekjaar. De overige opties zijn altijd direct van toepassing op alle buttons in het geselecteerde boekjaar.

Met de optie "Bedragen in verzonken paneel weergeven" wordt het bedrag in een verzonken paneel weergegeven met de "Bedragen achtergrond" als kleur.

De optie "Vaste breedte bedrag paneel" zorgt ervoor dat het verzonken paneel altijd een vaste grootte heeft, ongeacht de lengte van de tekst op de button. De vaste breedte wordt vastgesteld aan de hand van het maximum bedrag opgegeven op het Algemeen tabblad van het Instellingen scherm.

Per boekjaar kunt u de grootte van werkblad veranderen. Maak het werkblad niet te groot, dit vertraagt het opbouwen van het scherm. Komt u ruimte tekort, maak dan meerdere subpagina's aan.

De volgende opties gelden voor alle boekjaren:

Ontwerp resolutie is de Windows PPI instelling van de PC waarop de boekhouding aangemaakt is. PPI staat voor Pixels Per Inch en wordt ook ook wel DPI genoemd. Deze instelling is in Windows te veranderen door de tekstgrootte te veranderen. In Windows 7 bereikt u deze optie via de Schermresolutie functie (klik met de Rechter muistoets op de desktop). Kies vervolgens "Tekst en andere items groter of kleiner maken". Nu kunt u kiezen voor 100% (96 PPI), 125% (120 PPI)) en 150% (96 PPI windows schaalt naar 150%). De PPI is ook handmatig in te stellen.

De standaard buttonbreedte is de standaard breedte voor nieuw aan te maken buttons.