Overschrijvingen exporteren

Parent Previous Next

U kunt op 2 manieren overschrijvingen exporteren vanuit WinBank.

Ten eerste kunt u de data uit elke tabel in WinBank exporteren. Klik hiervoor met de <Rechter muistoets> op de tabel en kies voor "Exporteer hele tabel naar komma of tab delimited file". Geef een bestandsnaam op en klik op exporteer. Door een selectie aan te maken kunt u hierdoor exact bepalen welke overschrijvingen u wel en niet wilt exporteren.

Ten tweede kunt u via de "Exporteer overschrijvingen" opdracht uit de Tools-Tab alle overschrijvingen uit een opgegeven periode exporteren naar een tab of komma delimited bestand.

U kunt zelf kiezen voor de periode, de bestandsnaam en het scheidingstekens.

U kunt kiezen uit 2 formaten:

Het overschrijvingenlijst-achtige Standaard formaat:

"Datum","VanBron","NaarBron","Omschrijving","Bedrag (€)","Aantal Aandelen","Koers (€)","Relatie","Code","Rekeningnummer","Tegenrekening","Incassant ID","Machtiging ID","Kenmerk","Opmerking"

Het Uitgebreide formaat:

"OS-Nummer","Boekjaar","Datum","Bron-Nummer","Rekening","Rekeningnummer","NaarBron-Nummer","NaarBron","Tegenrekening","HoofdGroep-Nummer","HoofdGroep","Omschrijving","Bedrag (€)",

"Bedrag bij (€)","Bedrag af (€)","Aantal Aandelen","Koers (€)","Relatie-Nummer","Relatie","AO Jaar","AO maand/week","Code","Incassant ID","Machtiging ID","Kenmerk","Opmerking"

Deze tabel bevat ook alle recordnummers, hoofdgroepen en automatische overschrijvingen gegevens.

De tabel start met alle startsaldo's

De inkomsten en uitgaven zijn t.o.v. uw vermogen.

Vermogen neutrale overschrijvingen (b.v. tussen uw eigen rekeningen) worden 2 keer in de lijst weergegeven, 1 keer als "inkomst"en 1 keer als "uitgave".

Dit maakt de tabel ook geschikt zogenaamde draai/pivot of autofilter tabellen in Excel/Calc.

Als u alle bedragen van dezelfde rekening  bij elkaar optelt bij het startsaldo, krijgt u het saldo op de einddatum.

Bij de Winbank installatie zitten vanaf versie 3.0.5. 2 voorbeeldbestanden. 1 in Excel en 1 in Libre Office Calc formaat. Deze laten voorbeelden zien van de Autofilter en Draaitabel/Pivot mogelijkheden.

Ook geeft het voorbeelden van de SumIF functie, hiermee kunt u bijvoorbeeld alle bedragen van één rekening of één inkomstenbron bij elkaar op kunt tellen.

Met SumIFs kunt u meerdere IF's/criteria toepassen, dus bijvoorbeeld de totalen per inkomstenbron per jaar.

Hiermee kunt u in principe alle tabellen uit WinBank nabouwen.

De spreadsheets zijn alleen bedoeld als voorbeeld en zijn nieuw bedoelt als complete boekhouding.

Wilt u uw eigen gegevens in de voorbeeldbestanden plakken. Exporteer de gegevens dan vanuit WinBank met de Exporteer functie op de Tools-Tab. Kies voor Tab als scheidingsteken en kies .txt als extensie.

Open het txt bestand vervolgens in Excel of Libre Office Calc, kies voor TAB als scheidingsteken. Schakel eventueel de komma en puntkomma uit als scheidingsteken.

Kopieer nu de hele lijst zonder kopregel en plak deze in het WBVoorbeeld Excel of Calc bestand.