Ribbon tot versie 2.9

Parent Previous Next

Vele schermen WinBank zijn voorzien van een Ribbon (ook wel Lint genoemd). De Ribbon is een combinatie van een menu en een buttonbar.

In de meer complexe schermen heeft de RIbbon verschillende Tabbladen.Op de tabbladen zijn de verschillende opdrachten in Ribbon-Groepen geplaatst. Soms heeft een groep een speciaal dialoog scherm met meer opties. Zo heeft de datum selectie groep een dialoog button die de kalender opent, zodat u daarin de datum kunt selecteren.

Sommige buttons in de ribbon bestaan uit 2 delen. Het onderste deel opent een PopUp menu met meer opdrachten. Het bovenste deel heeft zijn eigen opdracht.

Boven de Ribbon ziet u de "Snelle toegang buttonbar". U kunt opdrachten toevoegen aan de Snelle toegang buttonbar door met de <Rechter muistoets> op een opdracht te klikken en te kiezen "Aan snelle toegang buttonbar toevoegen" U kunt opdrachten ook via de "Meer commando's" optie uit het "Ribbon opties" menu toevoegen.

U komt dan in een scherm met alle Opdrachten (Actions) uit de Ribbon. Selecteer een van de opdrachten en sleep hem naar de Snelle toegang buttonbar.

De Ribbon hints kunt u per scherm aan en uit zetten met de [i] button rechts bovenin de Ribbon.

Ribbons kunt u ook met het toetsenbord bedienen. Klik hiervoor op de <ALT> toets. Nu verschijnen de sneltoetsen per opdracht. Verschijnen er geen sneltoetsen, activeer de toetsenbord besturing dan in het Instellingenscherm op het Tabblad Weergave. Heeft een sneltoets meer dan 1 karakter, klik dan beide karakters aan.

Na het aanklikken van de sneltoets voor het Tabblad, verschijnen de sneltoetsen voor de individuele opdrachten op dat tabblad. Wilt u meteen de sneltoetsen van het huidige Tabblad zien, gebruik dan <CTRL ALT> of <ALT GR>.

Bevat de Ribbon een Dropdown box dan klapt deze automatisch open na het activeren via de ALT sneltoets combinatie. Bereikt u de Dropdown box via een TAB, dan kunt u de Dropdown box openen met <CTRL PIJLTJE >

U kunt de Ribbon ook minimaliseren, zodat alleen de tabbladen zichtbaar blijven. Deze optie vindt u in het Ribbon opties menu. Deze optie is niet in alle schermen beschikbaar.