Grafiek exporteren

Parent Previous Next

Op de linkerzijde van het Exporteren tabblad van het Grafiek opties scherm kunt u de grafiek exporteren naar het Windows klembord (Clipboard) of naar een bestand. Hiervoor zijn 3 formaten beschikbaar plus een zwart-wit/kleuren optie.

Formaten:

Bitmap: Een bitmap is een op punten (pixels) gebaseerde formaat. Het voordeel van dit formaat is dat het door vrijwel elk programma herkend wordt. Nadeel is dat het bestand vrij groot kan worden en het plaatje is slecht schaalbaar.

GIF: Het GIF formaat is vergelijkbaar met het Bitmap formaat, alleen wordt het bestand nu gecomprimeerd waardoor het aanzienlijk kleiner wordt dan bij een bitmap.

WMF: De Windows Metafile is een op lijnen (vectoren) gebaseerd formaat. De grafiek wordt opgeslagen als lijnen van punt 1 naar punt 2 en als tekst op punt XY. Grote voordelen van dit formaat zijn de kleine bestanden en de goede schaalbaarheid. Een nadeel is dat dit formaat niet door alle programma's op dezelfde manier weergegeven worden, waardoor ze per programma er anders uit kunnen zien.

EMF: Enhanced Metafile. Opvolger van het WMF formaat met dezelfde voor- en nadelen.

Verder kunt u de grootte van het plaatje opgeven. Door "Bewaar X/Y verhouding" aan te vinken zal de grafiek dezelfde X/Y (lengte/breedte) verhouding behouden als u het plaatje groter maakt.

Als u alles goed ingesteld hebt kunt u op de "Bewaar Grafiek" button klikken. Als u ervoor gekozen heeft om het plaatje naar een bestand te exporteren, zal WinBank nu om een bestandsnaam vragen. Anders wordt het de grafiek naar het klembord gekopieerd. Waarna u het in een ander programma kunt oproepen met de plakken (paste) functie.

Grafiek Instellingen

Op de rechterzijde van het scherm kunt u de grafiek instellingen opslaan in of laden uit een bestand (.GOF). Het gaat hier om alle instellingen die u op de andere pagina's van de Grafiek opties kunt instellen.

WinBank gebruikt zelf ook deze GOF files voor het opslaan van de grafiek instellingen. Door deze bestanden te overschrijven met uw eigen voorkeursinstellingen, zorgt u ervoor dat grafieken altijd op de door u gewenste manier worden weergegeven. Als u op "Sla op in bestand" ziet u vanzelf welk GOF-bestand gebruikt wordt door WinBank. Deze kunt u gewoon overschrijven. U kunt ook een andere bestandsnaam kiezen. Dit bestand kunt u dan later handmatig laden met de "Laad uit bestand" button.

Grafiek Data

Met de optie "Bekijk en exporteer grafiek data" kunt u de gegevens uit de grafiek in tabelvorm bekijken en indien gewenst bewaren in een CSV bestand, welke b.v. in Excel geopend kan worden.