Grafiek Instellingen

Parent Previous Next

Het grafiek instellingen scherm opent u door met de <Rechter muistoets> op de grafiek te klikken of door op de Opties button te klikken in de Ribbon.

Met deze opties kunt u het uiterlijk van de grafieken helemaal aanpassen aan uw eigen voorkeuren. De opties zijn verdeeld over 8 tabbladen:

Type

Hier kiest u het type grafiek. Verschillende vormen van Bar, XY, Lijn en Verdeling (Taart/Pie) grafieken zijn beschikbaar.

Titels

Hier kunt u de titels boven de grafiek en langs de assen veranderen.

Schaal

Hier kunt u de schalen (X-as, Y-as 1 en Y-as 2) aanpassen.

Font

Voor het aanpassen van alle fonts in de grafiek.

Opties

Op dit tabblad kunt u lijndiktes, -kleuren en -types aanpassen. Verder kunt u ook de achtergrondkleur, plaats van de legenda, as-markeringen en as-tekstrichtingen aanpassen.

Taart opties

Dit tabblad is alleen beschikbaar voor taartgrafieken en bevat dus ook alleen voor taartgrafiek specifieke opties.

Series

Van elke serie kan de naam, kleur, markers, labels etc. aangepast worden.

Exporteren

Op deze pagina kunt u de grafiek naar file of clipboard exporteren. Verder kunt u ook de grafiek instellingen opslaan of laden.

Print

Hier kunt u opgeven hoe u de grafiek uitgeprint wilt hebben