Virusscanners

[Home] [FAQ] [Download] [Bčta versies]

Nieuwe WinBank versies worden door sommige virusscanners aangeduid als (mogelijk) onveilig. Het soort melding verschilt per scanner. Ze zijn allemaal gebaseerd op het feit dat de WinBank.exe of de WinBank setup.exe nieuwe executables zijn, die door gebruikers van die virusscanner nog niet vaak gebruikt zijn (lage reputatie). Als je de meldingen goed leest of als je de viruscode opzoekt, staat er ook nooit dat er een virus gevonden is, maar dat het om een mogelijk onveilige executable gaat. Een soort schuldig tot het tegendeel bewezen wordt. Als een WinBank versie al langer op de site staat, verdwijnen de meldingen, omdat die versie dan op de zogenaamde "White list" staat met bekende (veilige) programma's.

Virusscanners met dit soort meldingen zijn AVG en Avast. Hieronder een voorbeeld van AVG. Klik in het eerste scherm op "Meer details" om toch door te gaan. (let ook op de tekst: Dit bestand kan gevaarlijk zijn)

      

 

Nieuwe WinBank versies worden altijd gescand met VirusTotal. Deze scant de setup met ~60 virusscanners. Het rapport wordt altijd als link op de downloadpagina weergegeven. Klik hier voor een voorbeeld. AVG en Avast staan ook in de lijst van VirusTotal en laten geen virus zien. Waarschijnlijk omdat de reputatie gebaseerde detectie van de AVG en Avast virusscanners uitgeschakeld zijn op VirusTotal, omdat dit geen echte virusdetecties zijn.

Krijgt u zo'n melding en uw virusscanner heeft de mogelijkheid om false positives te melden, doe dat dan a.u.b. Hoe meer gebruikers dit doen hoe sneller deze meldingen verdwijnen.

Bij de meeste virusscanners kunt u de viruscontrole voor bepaalde executables of folders uitschakelen:

AVG: https://support.avg.com/SupportArticleView?l=nl&urlname=AVG-Antivirus-scan-exclusions:

Avast: https://www.avast.com/faq.php?article=AVKB168#idt_30

 Het kan mogelijk zijn dat ook de temp folder toegevoegd moet worden aan de exceptions/exclusions. Doe dit tijdelijk indien nodig!

.

WinBank Hulp Website

© LVTSoftware