Bčta versies

[Home] [Download]

Op deze pagina vindt u de laatste WinBank bčta versie. Bčta versies zijn minder uitgebreid getest dan de definitieve versies van WinBank. Ze zijn dus alleen bedoeld voor ervaren gebruikers die regelmatig back-ups maken van hun boekhouding en die het niet erg vinden als er eens een bug in het programma zit. Bugs en suggesties s.v.p. melden op winbank@mjweb.nl, bij voorkeur via de Bug rapporteren functie in de Tools tab.

5-6-2024: WinBank versie 3.1.0 build 3
Virusmeldingen? / Windows Smartscreen melding of blokkade? / Viruscheck met VirusTotal
 

Hieronder de historie van de laatse Winbank 3.1 bčta builds

Deze nieuwe versie van WinBank ondersteunt Skins, waaronder meerdere Dark Mode skins. In tegenstelling tot de Ribbon-skins van versies 2.7 t/m 2.9, werken deze skins op de gehele vensters. Optioneel kunt u ook de Winbank tabellen en grafieken aanpassen aan de skin kleuren.

Zie deze pagina voor meer uitleg over de Skins. Bij donkere (dark mode) skins wordt er overgeschakeld op iconen geschikt voor een donkere achtergrond. Komt u toch nog slecht zichtbare/slecht leesbare/foute iconen tegen, laat me dat dan weten via winbank@mjweb.nl.

Skins hebben ook enkele nadelen. Ze maken WinBank iets trager en vragen iets meer geheugen, maar beide is op moderne hardware geen probleem. Ook zijn de Ribbon en Tab fonts niet meer aan te passen en is de resolutie van de skins is beperkt. WinBank draait standaard zonder skin en daarbij blijven de Ribbon fonts wel aanpasbaar..

De database van 3.1.x is gelijk aan die van versies 3.0 en 2.9. U kunt dus altijd terug. Maar schakelen tussen 3.1 met een skin actief en 3.0 kan vreemde interface kleuren geven.

Build geschiedenis:

5-6-2024: WinBank 3.1.0 Build 3

 • Bugfix: In het "Datum selecteren veld" kon men de datum niet meer selecteren via de kalender.
 • Bugfix: De ribbon gradiënt kleuren van de standaard Windows Skin konden niet meer ingesteld worden.
 • Bugfix: Na het toevoegen van een WIF aan de standaard formaten kon WinBank onterecht een melding "Importbestand "" niet gevonden" geven.

16-5-2024: WinBank 3.1.0 Build 2

 • Bugfix: De kleuren van de WinBank Calculator tabel werden niet aan de Skin aangepast
 • Aanpassing: De link maken en openen icoontjes van het Digitale documenten wijzigen scherm zagen er niet mooi uit met Donkere skins
 • Bugfix: Skin/Dark mode voor de Weer grafiek in het Gas, Elektra en Water verbruik overzicht werd niet geactiveerd
 • Bugfix: In op waarde of percentage gesorteerde taartgrafieken klopten de legenda namen niet.
 • Bugfix: Het bedrag van de in de laatste sessie geďmporteerde overschrijvingen kon niet gewijzigd worden

28-4-2024: WinBank 3.1.0 Build 1

 • Nieuw: Mogelijkheid om skins te activeren. Deze optie staat op de Weergave tab van het instellingen scherm <F11>.
  Optioneel kunnen aan de tabel- en grafiekkleuren aangepast worden.
  Zie deze pagina voor meer informatie.
 • Nieuw: WinBank toont een ^ of v tekentje rechts bovenin de kolomkop van de tweede kolom waarop gesorteerd wordt (indien van toepassing).
 • Nieuw: WinBank toont een [!] icoontje rechts bovenin de Ribbon indien er groepen of tabs verborgen zijn.
 • Nieuw: Het aantal decimalen dat gebruikt wordt voor het aantal aandelen en de koers is nu in te stellen in het Beleggingsfondsen wijzigen scherm (tot max 10 decimalen). Dit maakt het mogelijk om ook Crypto's in Winbank te verwerken
 • Nieuw: Importeerfilters (WIF) kunnen nu ook het aantal aandelen, de koers en de kosten van beleggingsfondsorders verwerken. Importeren zelf gaat wel altijd via het overschrijvingen scherm.I
 • Nieuw: Met Ryndael AES encryptie geactiveerd, is het nu mogelijk om wachtwoorden tot 256 karakters lang te gebruiken, geschikt voor zogenaamde pass phrases.
 • Aanpassing: De kopie button in de calculator activeert nu de = functie voor het kopiëren.
 • Aanpassing: Meerdere interne functies zijn qua snelheid geoptimaliseerd.
 • Aanpassing: IBAN nummers worden in het overschrijvingen scherm nu ook geformatteerd weergegeven (indien deze optie geactiveerd is op de weergave tab van de instellingen).

Ter INFO: De bčta versies worden uitgegeven als builds. Elke keer als WinBank opnieuw gecompileerd wordt, wordt de build met 1 verhoogd. Hogere builds zijn dus nieuwere versies met als het goed is minder bugs. Wilt u weten welke build u hebt, kijk dan in de statusbalk van WinBank..

WinBank Hulp Website

© MJweb.nl