Geschiedenis

[Home] [Over WinBank] [Wat kan WinBank?] [Voor wie is het?] [Hoe werkt het?] [Online Hulpfile] [Bestandsformaten] [Geschiedenis] [Privacy]

WinBank is geschreven door Marcel Jansen. De allereerste versie van WinBank is geschreven in Quick Basic in 1988 en heette toen nog gewoon Boekhouding. Deze DOS versie was geschreven voor eigen gebruik en was volledig gebaseerd op ASCII tekens en bevatte geen grafische schermen. 

In 1993 is dit programma vervangen door Bankier. Dit DOS programma is geschreven in Borland/Turbo Pascal en bevatte een geheel zelf geschreven grafische interface gecombineerd met ASCII schermen. Veel van de functionaliteit in WinBank bevond zich ook al in Bankier. Ook Bankier was gebaseerd op bronnen en groepen.

In 2000 is Bankier vervangen door het Windows programma WinBank. WinBank is geschreven in de programmeertaal Delphi Pascal. Na enkele jaren testen is WinBank in 2003 via het Internet verspreid. Het programma had daarbij een Windows 98/XP look

In 2011 is met versie 2.2.0 het uiterlijk van WinBank veranderd. Er zijn nu meerdere buttonstijlen er kan gebruik gemaakt worden van semi transparante PNG iconen en de buttons in de buttonbar zijn van een groter formaat en van een hogere kwaliteit.

In 2017 zijn in versie 2.7.0. vele overzichten samengevoegd in schermen met Ribbons.

In 2022 in versie 3.0 is de Ribbon vervangen door een zelfgeschreven Ribbon, met een iets ander uiterlijk en alleen maar standaard Windows componenten. De database kent nu geen maximale aantallen meer.

WinBank Hulp Website

© LVTSoftware