Hoe werkt het?

[Home] [Over WinBank] [Wat kan WinBank?] [Voor wie is het?] [Hoe werkt het?] [Online Hulpfile] [Bestandsformaten] [Geschiedenis] [Privacy]

WinBank werkt volgens het principe van geldbronnen. Een geldbron kan een bankrekening of uw kas zijn. Maar ook inkomstenposten zoals uw salaris of uitgavenposten zoals boodschappen zijn geldbronnen. Bij het kopen van bijvoorbeeld een CD wordt het geld verplaatst van de VanBron "Bankrekening" naar de NaarBron "Muziek". Hierdoor vermindert het saldo van de bron "Bankrekening" en stijgt het saldo van de bron "Muziek". Bij het ontvangen van uw salaris wordt het geld verplaatst van de VanBron "Werkgever" naar de NaarBron "Bankrekening". Het saldo van de bron "Werkgever" daalt dus en die van uw "Bankrekening" stijgt. De negatieve saldo's die hierdoor ontstaan voor de bron "Werkgever" lijken raar maar dit went snel. Het voordeel van dit systeem is dat u altijd een sluitende boekhouding hebt. Geld moet namelijk altijd ergens vandaan komen!

Bronnenprincipe.png (4221 bytes)

In de optionele Brontype modus, beschikbaar vanaf WinBank versie 2.5.3, gebruikt WinBank de brontyperingen om inkomsten als positieve bedragen en uitgaven als negatieve bedragen weer te geven.

In WinBank worden geldbronnen weergegeven als buttons. Op de bron ziet u direct het saldo. Als u een overschrijving wilt aanmaken dan hoeft u alleen maar de button van de VanBron en de NaarBron aan te klikken.  Na het opgeven van de datum, het bedrag en de omschrijving bent u klaar.

buttonvoorbeeld.png (452 bytes)

Bronnen kunnen ook worden gegroepeerd. Hierdoor kunt u het niveau van detaillering verhogen zonder het overzicht te verliezen. Zo kunt u alleen een bron "Auto" aanmaken. Maar u kunt ook een groep "Auto" aanmaken met daarin de bronnen "Brandstof", "Wegenbelasting", "Reparatie" enz. Bovenin ziet u dan nog steeds het totale saldo van de groep "Auto", maar daaronder ziet u ook de extra details.

GroepVoorbeeld.png (7019 bytes)

WinBank ondersteunt ook het aankopen en verkopen van beleggingsfondsen (aandelen) en obligaties. De kleur van de button is een indicatie voor het rendement van het beleggingsfonds. Hoe feller groen, hoe hoger het rendement.

Door middel van formules kunt u allerlei berekeningen uitvoeren met uw bron-, groep- en beleggingsfondssaldo's. De resultaten van de formules kunt  u op weer een button weergeven.

All buttons worden op het hoofdscherm weergegeven. Zo ziet u in een oogopslag de status van financiŽn. Passen de buttons niet op 1 scherm, dan kunt u meerdere subpagina's aanmaken.

Wilt u meer weten over de werking van WinBank, bekijk dan de online hulpfile

WinBank Hulp Website

© MJweb.nl